Lončarstvo Buser z več kot 230-letno tradicijo nosi certifikat Rokodelskega združenja Art&Craft Slovenija pod številko 780-8/94. Lončeni izdelki so ročno oblikovani, izdelani iz domače slovenske gline, atestirani in namenjeni uporabi v gospodinjstvu.

Lončarstvo Buser vam nudi široko paleto ročno izdelanih in poslikanih lončenih proizvodov, izdelovanje unikatnih in serijskih izdelkov, plošče za kmečke peči in kamine ter darilni in protokolarni program v okrasni embalaži.

Leta 1986 Lončarstvo Buser prejme naziv Mojster domače obrti. Leta 1999 pa še Zlati grb občine Štore za ohranjanje kulturne dediščine. Leta 2013 prejme Mitja Romih certifikat Art craft Slovenije.

Svoje izdelke so Buserji že od nekdaj prodajali na sejmih, dandanes pa mojster Buser razmišlja, da je novi način e-trgovine velika priložnost za kupca in proizvajalca, kajti kupec ima direkten kontakt s proizvajalcem. Ta sistem trženja nudi kupcu boljše pogoje in dostavo naročenih izdelkov na njegov dom z dostavno službo pošte ali dostavnega podjetja.

Ena najbolje ohranjenih lončarskih peči v Sloveniji za žganje glinenih izdelkov na drva
Obrtni sejem v Celju 1998
Domača prodajalna
Vskladiščena drva pripravljena za žganje izdelkov 1981
Franc Buser starejši v delavnici 1984

Lončarstvo Buser

Naši izdelki so narejeni po tradiciji Lončarstva Buser skozi čas. Uporabljamo tehniko in obliko proizvodov v originalu iz preteklosti. Za to delo uporabljamo (kolovrat) vreteno, staro preko 110 let na nožni pogon. Način ročnega oblikovanja izdelkov je veliko bolj zahteven kot na sodobnem električnem vretenu. Večina naših izdelkov je narejena na ta način. To tehniko dela, uporablja v Sloveniji le malo starejših lončarskih mojstrov. Tako ohranjamo tradicijo in način dela v mojstrski delavnici Lončarstva Buser že več kot 230 let.

Za to delo uporabljamo (kolovrat) vreteno, staro preko 110 let na nožni pogon.